Met kinderen kan je het nieuwe jaar niet zo vieren als je wilt? Het is saai!  Echt niet! Het is misschien wel anders dan voor je kinderen had, maar dat betekent niet dat jullie er geen super toffe avond van kunnen maken. Met deze 5 tips is succes gegarandeerd

1. Genoeg slaap
Jonge kinderen kunnen natuurlijk niet in 1 ruk opblijven tot 12 uur. Laat je jonge kinderen dus een extra dutje doen in de late namiddag en laat oudere kinderen ’s middags even een dutje doen. En als je zelf een slaapkop bent, is dat voor jezelf misschien ook geen gek idee!

2. Kinderchampagne
Dit mag echt niet ontbreken. De kinderen voelen zich al groot en dat verandert de hele sfeer! Ook leuk! Ben je zwanger? Ga dan ook aan de kinderchampagne. Zo kan iedereen gezellig mee vieren!

3. Hapjes
Bij een leuke avond horen ook lekkere hapjes, toch? Je kan uren bezig zijn met de meest fantastische hapjes te bereiden of je kan gewoon genieten van poffertjes, opgerolde boterhammen met hesp en kaas,… Het hoeft niet moeilijk en speciaal te zijn om het feest af te maken.

4. Kindvriendelijk vuurwerk
Als kind vond ik vuurwerk het allerleukste aan oud en nieuw! Ik hield ervan om die kleine stokjes aan te steken en in het rond te zwaaien.
Wil je toch graag buiten vuurwerk afschieten? Dan bestaan er tegenwoordig family packs. Een pack vuurwerk met maar 1 lont. Aansteken en naar binnen gaan dus. De rest gebeurt vanzelf.

5. Spelletjes!
De hele avond kletsen is voor kinderen erg saai. Haal daarom wat leuke spelletjes tevoorschijn. All-time-favorites zijn: karaoke en Monopoly (junior).

Wat doe jij zoal?

Advertenties